NAUKAS PALMA, 360ş de Cičncia

  

La Universitat de les Illes Balears ha rebut l’encàrrec d’organitzar, juntament amb els responsables estatals de Naukas, la celebració de Naukas Palma, 360º de Ciència. L’esdeveniment tindrà lloc el proper 15 d’octubre a l’Auditòrium Mallorca del Palau de Congressos de Palma.

Naukas Palma, 360º de Ciència és un esdeveniment de divulgació científica —el de més repercussió d’aquestes característiques que s’organitza cada any a Espanya— en el qual cada ponent intervindrà durant uns 20 minuts aproximadament, amb un llenguatge molt planer, atractiu i comprensible per a tothom, sobretot tractant de captivar l'auditori i, si convé, amb l'ajut d'altres elements artístics, audiovisuals, teatrals o musicals. Naukas Palma, 360º de Ciència va dirigit a tot tipus d’espectadors: públic familiar i de totes les edats, escolars de primària i secundària, estudiants universitaris, professors i investigadors. Només cal estar disposats a passar una estona entretinguda gràcies a la divulgació de la ciència.

L’espectacle serà gratuït i es desenvoluparà en dues sessions de matí i horabaixa, de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. Hi intervindran 3 presentadors i 16 ponents, entre investigadors de les Balears i divulgadors especialitzats en la comunicació de la ciència, procedents de les nostres illes i d’altres llocs d’Espanya. Tots parlaran d’astrofísica, química, matemàtiques, geologia, biomedicina, arqueologia, oceanografia, canvi climàtic, fisiologia vegetal, biologia, filosofia, il·lustració científica, etc.

Els objectius de Naukas Palma, 360º de Ciència són:

  1. Valorar, difondre i divulgar el coneixement que atresora la UIB i altres centres de recerca, donant a conèixer els avanços científics i fent-los arribar a la societat.
  2. Fomentar les vocacions científiques entre els joves, contribuint a la millora de la formació, la cultura i els coneixements científics dels joves i, en general, de tota la societat.
  3. Popularitzar la ciència i la divulgació científica.

En el decurs de l’esdeveniment tindrà lloc el lliurament dels premis del III Concurs de Divulgació Científica de la UIB, adreçat al personal investigador d’aquesta universitat i amb la col·laboració de la plataforma The Conversation. A l’esdeveniment Naukas Palma, 360º de Ciència també col·laboraran el Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Palma i Redeia.

Ciència, escepticisme i humor

Naukas https://naukas.com/ és una plataforma de divulgació científica formada per més de 160 investigadors, professors, periodistes i científics que es va inaugurar el juny del 2010 i que ha esdevingut el web de ciència més visitat d'Espanya. Actualment, rep al voltant d'1 milió de visites al mes, disposa d'una xarxa de webs formada per 15 blocs i ha dut a terme nombroses activitats divulgatives. Des del 2011, inclou unes jornades de divulgació científica a Bilbao i, des del 2016, també a altres ciutats, que es desenvolupen sempre tractant d’unir tres elements: ciència, escepticisme i humor. L’objectiu d’aquestes activitats presencials és popularitzar la ciència, sense treure-li gens del seu rigor, posant-la damunt d’un escenari perquè els espectadors la facin seva, l’aplaudeixin i la gaudeixin.

Consultau el programa aquí.

 

STREAMING per seguir NAUKAS PALMA en directe

Sessió matí: https://youtu.be/DG9KOoM2Tl0 

Sessió d'horabaixa:  https://youtu.be/RMQhYLvCu4M