Nit Europea de la Recerca

Nit Europea de la Recerca

La Universitat de les Illes Balears se suma a la Nit Europea de la Recerca, la iniciativa de divulgació científica més important d’Europa, que tindrà lloc en més de 370 ciutats europees el divendres 24 de setembre de 2021. El programa d’activitats de la UIB inclou:  

La Universitat de les Illes Balears participa en un consorci integrat per les institucions del Grup 9 d’Universitats (G9) per celebrar de manera conjunta la Nit Europea de la Recerca 2021. 

La iniciativa, coordinada a la UIB per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCCI), ha aconseguit finançament de la Comissió Europea (CE) per desenvolupar les activitats previstes per a aquesta jornada de divulgació científica en el marc del projecte GREEN 9 NIGHT (G9NIGHT).  

A més de la UIB, participaran en l'esdeveniment les universitats de Cantàbria, Castella-la Manxa, Extremadura, Oviedo, País Basc, Pública de Navarra i Saragossa, amb la col·laboració de la Universitat de La Rioja. El projecte ha obtingut la puntuació més alta en l'avaluació de la Comissió Europea. 

Pacte verd europeu 

La Nit Europea dels Investigadors enguany estarà dedicada al Pacte verd europeu. Les activitats promogudes per les universitats del G9 tindran com a fil conductor la sostenibilitat i el medi ambient amb dues dates destacades: una setmana verda, que es desenvoluparà al juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), i el Dia dels Oceans (8 de juny), i l'esdeveniment principal, que se celebrarà en tot Europa el 24 de setembre. 

La Nit Europea dels Investigadors és finançada per la CE en el marc de les Accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA) —iniciativa per fomentar les carreres científiques a Europa—, que s'emmarca a Horitzó 2020, Programa marc de recerca i innovació de la Unió Europea. Els seus principals objectius són acostar la figura de les i dels investigadors a la ciutadania perquè en conegui el treball i els beneficis que aporten a la societat, així com fomentar l'elecció d'una carrera científica entre l'alumnat eliminant les barreres de gènere. 

Aquesta activitat és part d'un projecte finançat pel programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea en virtut de l'acord de subvenció n. 101036041 (G9NIGHT-H2020-MSCA-2020bis)

 

 

Notícies relacionades

 

Documents relacionats