La UIB se suma al concurs #HiloTesis de la CRUE

Concurs HiloTesis 2022

#HiloTesis és una iniciativa de la Xarxa de Divulgació i Cultura Científica (RedDivulga) de la Sectorial d’R+D+I de la CRUE per promoure el desenvolupament d'habilitats de comunicació i divulgació científica de futurs o recents doctors mitjançant un fil de Twitter, iniciativa a la qual se suma la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Els participants hauran de divulgar la tesi doctoral en un fil de, com a màxim, 20 piulades, tenint en compte les limitacions i possibilitats que ofereix la xarxa social Twitter. El concurs es desenvoluparà entre els dies 19 i 30 d’abril de 2022, ambdós inclosos.

L'objectiu d’aquest concurs és que el personal investigador en formació o doctorands, tant si han acabat la tesi doctoral els darrers sis mesos com si la desenvolupen hores d’ara, puguin explicar a la societat què fan, com ho fan i per què ho fan. Per això, aquest concurs proposa crear un fil a Twitter i aprofitar aquesta xarxa social i les seves possibilitats com a canal de comunicació, adaptant-hi el contingut de la tesi fent servir un llenguatge senzill, accessible i atractiu.

El concurs conté dues categories: una de general, amb tres premis, i una altra per a investigacions relacionades amb la inclusió i la discapacitat, amb un premi. El concurs consta de dues parts: la fase local (UIB) i l’estatal. A la fase local, se seleccionaran els tres millors fils de doctorands o doctors de la UIB, que seran candidats al concurs estatal. En la fase estatal, es triaran els tres fils guanyadors, que hauran de ser, obligatòriament, de tres universitats.

El premi per als guanyadors del concurs estatal serà una tauleta digital. A la fase local del concurs, la UIB atorgarà un premi de 200 euros, un altre de 150 euros i un darrer de 100 euros, al primer, segon i tercer classificat, respectivament, que no hagin obtingut un premi estatal en cap de les dues categories, general i d’inclusió.

Documents relacionats