Nit Europea de la Recerca

g9missions 

La Universitat de les Illes Balears se suma un altre any a la Nit Europea de la Recerca, un dels esdeveniments de divulgació científica més importants d'Europa, que enguany tindrà lloc el 30 de setembre.

L'esdeveniment es desenvoluparà de manera conjunta a 13 ciutats espanyoles a través d'un consorci encarregat del projecte, que està integrat per les institucions del Grup 9 d'Universitats (G9) a través de les seves unitats de cultura científica i de la innovació, després d'haver aconseguit finançament de la Comissió Europea per desenvolupar aquest esdeveniment els anys 2022 i 2023.

El projecte, denominat Go for the Missions! (G9 Missions), estarà centrat en les cinc missions europees de recerca i innovació de la Unió Europea, amb l'objectiu de plantejar solucions als grans problemes socials a tot el món. Aquestes missions se centren en el càncer, en l’adaptació al canvi climàtic, que inclou la transformació social, aigua i oceans, ciutats intel·ligents i climàticament neutres, i salut del sòl i aliments. Totes contribuiran als objectius del Pacte verd europeu, del Pla europeu de lluita contra el càncer i als Objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

La iniciativa, que té una durada de dos anys, englobarà els dos esdeveniments principals el 30 setembre 2022 i el 29 setembre 2023, dues jornades en dies internacionals clau relacionats amb les missions i una part crucial adreçada als centres educatius amb metodologia innovadora i involucrant-hi tota la comunitat educativa. Després de cada any, es farà un estudi per analitzar l'impacte que hagi tingut en els col·lectius.

Un projecte internacional

La Nit Europea de la Recerca, que se celebra a més de 370 ciutats del continent, és finançada per la Comissió Europea sota les accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA) –iniciativa per fomentar les carreres científiques a Europa–, que s'emmarca en l’Horitzó Europa, programa marc de recerca i innovació de la Unió Europea. Els seus principals objectius són acostar la figura dels investigadors als ciutadans perquè coneguin el seu treball i els beneficis que aporten a la societat, així com fomentar l'elecció d'una carrera científica entre els alumnes eliminant les barreres de gènere. 

Notícies relacionades

Amb la col·laboració de: 

f