Cičncia amb tiramisú
Arriba la segona xerrada del cicle de cafès científics de la UIB, a càrrec del doctor Andreu Antoni Moià, que parlarà sobre la transició energètica
La Universitat de les Illes Balears (UIB), a través de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica, presenta el cicle de xerrades Ciència amb Tiramisú. Aquest cicle de divulgació científica pretén acostar els investigadors de la UIB al públic general mitjançant xerrades obertes i informals que es faran en bars i cafeteries de les Illes Balears, sempre amb tiramisú casolà i de franc per a tots i totes. Les temàtiques de les xerrades aborden qüestions d'impacte social, com la intel·ligència artificial, la robòtica, la transició energètica, el canvi global, la ciència inclusiva i la visibilització de les dones científiques, entre d’altres.
Organitzat per la Unitat de Divulgació i Cultura Científica de la UIB, el cicle de xerrades Ciència amb Tiramisú continuarà el dijous 9 de maig a l’Espai Sus Cultura de Palma, a les 18.30 hores. Aquesta segona sessió de l’activitat es titula «La transició energètica: els nous reptes en el disseny d'instal·lacions dels edificis», i serà a càrrec del Dr. Andreu Antoni Moià Pol, professor contractat a la UIB, enginyer industrial i membre de l'Àrea d'Enginyeria Mecànica del Departament de Física i del Grup de Recerca d'Enginyeria Energètica (GREEN). És expert en eficiència i certificació energètica d'edificis, instal·lacions i Energies Renovables. Va exercir de professional liberal en el disseny i l’execució d'instal·lacions en edificis, va treballar a la Conselleria de Medi Ambient com a director de l'Oficina de Reducció de Residus. Des del 2002 és professor de l'EPS i ha col·laborat amb nombroses empreses i administracions públiques a través de convenis de col·laboració, en temes d'eficiència energètica, energies renovables i disseny de nous sistemes energètics.
La presentació de l’acte tornarà a fer-la Francesca Iuculano, doctora en Canvi Global, divulgadora científica i experta en l’elaboració de tiramisú.
La intervenció del Dr. Moià tractarà l'evolució del consum energètic dels edificis i com les diverses crisis energètiques han canviat el disseny, els diferents tipus d'instal·lacions i els reptes de futur a què ens haurem d'enfrontar. A més a més, es comentarà quines energies renovables tindran més importància en les noves construccions per tenir edificis de consum d'energia nul o positiu.
El cicle Ciència amb Tiramisú empra un format semblant al dels «cafès científics», amb l'objectiu de fer arribar la ciència a tota la societat, i proporciona un espai propici per al diàleg i la conversa sobre temes d'interès general i d'actualitat relacionats amb la ciència, la tecnologia i la innovació.
L'activitat és d'accés lliure i se servirà tiramisú casolà de franc a tots els assistents. Us hi esperam!
Dia: dijous 9 de maig
Lloc: Espai Sus Cultura, carrer de Miquel Capllonch, 33, local 1
07010 Palma
Conferenciant: Andreu Antoni Moià
Presentadora: Francesca Iuculano
La primera xerrada del cicle va ser sobre intel·ligència artificial, a càrrec de la doctora Maria Isabel Montserrat Sánchez-Escribano
La primera edició de Ciència amb Tiramisú va ser el dijous 29 de febrer a l’Espai Sus Cultura de Palma, a les 18 hores. Aquesta xerrada inaugural, titulada «Explorar les fronteres de la intel·ligència artificial: desafiaments i oportunitats», serà a càrrec de Maria Isabel Montserrat Sánchez-Escribano, professora contractada doctora de Dret Penal de la Universitat de les Illes Balears i investigadora principal del projecte Intel·ligència Artificial i Dret: anàlisi de la responsabilitat dels danys derivats de l'ús de sistemes d'intel·ligència artificial (IARES). Va fer la presentació Francesca Iuculano, doctora en canvi global, divulgadora científica i experta en l’elaboració de tiramisú.
La IA presenta tot un conjunt d'oportunitats per a la societat. Malgrat això, tot i el seu potencial, presenta multitud de riscs que s'han de tenir en compte per promoure i regular un ús responsable d'aquesta tecnologia emergent. La xerrada de Maria Isabel Montserrat analitzarà tant des d'un punt de vista tècnic com jurídic la implementació i utilització de la intel·ligència artificial. Això posarà en relleu el llarg i complex camí que ha de recórrer així com els desafiaments presents i futurs als quals s'haurà d'enfrontar.
El cicle Ciència amb Tiramisú adoptarà un format semblant al dels «cafès científics», amb l'objectiu de fer arribar la ciència a tota la societat, i proporcionarà un espai propici per al diàleg i la conversa sobre temes d'interès general i d'actualitat relacionats amb la ciència, la tecnologia i la innovació.
Entrada de franc amb tiramisú per a tothom
Documents relacionats
- Cartell_PDF_Tiramisú amb Ciencia 29-02-2024 (1 MB)
- Cartell_PDF_Tiramisú amb Ciencia 09-05-2024 (279 KB)
Altres pŕgines relacionades
Amb la col·laboració de: