Cičncia amb tiramisú

La primera xerrada del cicle serà sobre intel·ligència artificial, a càrrec de la doctora Maria Isabel Montserrat Sánchez-Escribano 

f

La Universitat de les Illes Balears (UIB), a través de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica, presenta el cicle de xerrades Ciència amb Tiramisú. Aquest cicle de divulgació científica pretén acostar els investigadors de la UIB al públic general mitjançant xerrades obertes i informals que es faran en bars i cafeteries de les Illes Balears, sempre amb tiramisú casolà i de franc per a tots i totes. Les temàtiques de les xerrades aborden qüestions d'impacte social, com la intel·ligència artificial, la robòtica, la transició energètica, el canvi global, la ciència inclusiva i la visibilització de les dones científiques, entre d’altres.

Intel·ligència Artificial

La primera edició de Ciència amb Tiramisú serà el dijous 29 de febrer a l’Espai Sus Cultura de Palma, a les 18 hores. La xerrada inaugural, titulada «Explorar les fronteres de la intel·ligència artificial: desafiaments i oportunitats», serà a càrrec de Maria Isabel Montserrat Sánchez-Escribano, professora contractada doctora de Dret Penal de la Universitat de les Illes Balears i investigadora principal del projecte Intel·ligència Artificial i Dret: anàlisi de la responsabilitat dels danys derivats de l'ús de sistemes d'intel·ligència artificial (IARES). Farà la presentació Francesca Iuculano, doctora en canvi global, divulgadora científica i experta en l’elaboració de tiramisú.

La IA presenta tot un conjunt d'oportunitats per a la societat. Malgrat això, tot i el seu potencial, presenta multitud de riscs que s'han de tenir en compte per promoure i regular un ús responsable d'aquesta tecnologia emergent. La xerrada de Maria Isabel Montserrat analitzarà tant des d'un punt de vista tècnic com jurídic la implementació i utilització de la intel·ligència artificial. Això posarà en relleu el llarg i complex camí que ha de recórrer així com els desafiaments presents i futurs als quals s'haurà d'enfrontar.

El cicle Ciència amb Tiramisú adoptarà un format semblant al dels «cafès científics», amb l'objectiu de fer arribar la ciència a tota la societat, i proporcionarà un espai propici per al diàleg i la conversa sobre temes d'interès general i d'actualitat relacionats amb la ciència, la tecnologia i la innovació.

L'activitat és d'accés lliure i se servirà tiramisú casolà de franc a tots els assistents. Us hi esperam!

 

f

Documents relacionats

Altres pŕgines relacionades

Cičncia amb tiramisú 29/02/2024

Amb col·laboració:

ff

f