Cičncia per a Tothom 2024
El campus de la Universitat de les Illes Balears s’omplirà d’experiments de ciència i tecnologia els dies 9, 10 i 11 de maig per donar la benvinguda a més de 5.400 alumnes de primària (1.995) i de secundària (3.498) de 80 centres educatius que participaran a Ciència per a Tothom, que enguany arriba a l'onzena edició.
Aquest esdeveniment és la cita més important en l’àmbit de la divulgació científica a les Illes Balears, i neix de la inquietud dels professors de la UIB per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els més joves.
Participació del públic en general
Ciència per a Tothom també té les portes obertes per rebre les famílies i el públic en general interessat per la ciència. Tothom que ho vulgui podrà participar en les activitats d’aquesta iniciativa el divendres horabaixa, de les 16.30 a les 19.30 hores, i el dissabte, de les 10 a les 14 hores. Totes les activitats són de franc i no és necessari apuntar-s'hi.
Programa d’activitats
Per a aquests tres dies s’han organitzat 87 activitats. Són experiments de ciència relacionats amb diferents àmbits del coneixement. S’han dissenyat en tots els casos activitats orientades als diversos nivells educatius. Les demostracions seran a càrrec de devers 500 estudiants universitaris i 95 professors de la UIB que participen a Ciència per a Tothom de manera voluntària.
En aquesta edició, els participants podran fer activitats com ara:
- Invasapp: una aplicació de ciència ciutadana per controlar les espècies d'insectes invasors
- Erosió del sòl
- Guitarra deconstruïda
- Futbolí òptic
- Ferrofluids
- Experiència INCIBe
- Filosof-IA
- Pot un ordinador jugar a un videojoc? Com funciona la intel·ligència artificial
- Mirem matemàticament per dalt, per baix i pels costats
Amb la col·laboració de la FECYT
Aquesta activitat forma part de la programació anual de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica de la UIB, que compta amb la col·laboració de la de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació.
Amb la col·laboració de: