Mčtode Cňmic. Cičncia en Vinyetes

Presentació del segon volum de la col·lecció, amb el títol Aventura Natura II: els impactes als ecosistemes de les Illes Balears

La Universitat de les Illes Balears i el Clúster de Còmic i Nous Media de Mallorca, amb la col·laboració de la Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital, presenten el segon número de la col·lecció Mètode Còmic. Ciència en Vinyetes, un projecte de divulgació científica que té l’objectiu d’acostar la ciència i el coneixement a la societat en general i, molt particularment, als escolars. Mètode Còmic es decanta pel llenguatge visual i literari del còmic per arribar a totes les edats, independentment dels coneixements de ciència que ja tinguin, com a eina per despertar i mantenir l’interès científic.

El segon número de la col·lecció té el títol Aventura Natura II: els impactes als ecosistemes de les Illes Balears. Són 12 pàgines, amb el guió del professor de Zoologia de la UIB Miguel Ángel Miranda i il·lustracions de Luis Resines (Pelopantón), a través de les quals es donen a conèixer els impactes que es produeixen als ecosistemes de les illes Balears de la mà de les sargantanes endèmiques, na Lila i na Bosca, que són habitants ancestrals de l’arxipèlag.

En aquest segon volum de la col·lecció, na Lila i na Bosca s’endinsen en l’aventura de conèixer els principals impactes que afecten els ecosistemes de l’arxipèlag. Na Lila, plena de curiositat, i na Bosca, plena de coneixement científic, descobriran com la massificació de les platges, la modificació del paisatge, el plàstic, el canvi climàtic i les espècies invasores, entre altres agents, afecten els ecosistemes.

Presentació pública
La presentació d’Aventura Natura II: els impactes als ecosistemes de les Illes Balears tindrà lloc el divendres, 15 de març, coincidint amb el Dia Internacional del Còmic, a les 18.30 hores, a la Biblioteca Pública de Palma Can Sales, a la plaça de la Porta de Santa Caterina, 24, Palma.

Els autors
Miquel Àngel Miranda és catedràtic de Zoologia a la Universitat de les Illes Balears i la seva recerca està centrada en l’Entomologia Aplicada. Ha estat editor i guionista dels dos primers números de la col·lecció Mètode Còmic.

Luis Resines és llicenciat en Belles Arts, il·lustrador i dissenyador gràfic. Més conegut com Pelopantón, des de l’any 2010 treballa fomentant la cultura científica i la consciència ecològica. Ha dibuixat també els dos primers números d’aquesta col·lecció.

Enriqueta Llorca es forma com a il·lustradora a l’Escola Massana i es diploma en Art i Disseny per la UAB. Ha treballat per a diferents editorials en la realització d’il·lustracions de portada i de continguts i còmics. És l’autora de les portades de la col·lecció Mètode Còmic.


Guia d’experts
La col·lecció Mètode Còmic. Ciència en Vinyetes compta, així mateix, amb una guia d'experts amb la qual es pretén donar visibilitat als investigadors i investigadores de les Illes Balears que treballen en els diferents temes que aborda la nostra col·lecció. Aquí trobareu una ressenya de les tasques de recerca i el contacte d’alguns d’ells. La llista està oberta a noves col·laboracions. Aquesta guia d’experts es pot trobar mitjançant un codi QR, ubicat a la contraportada del segon volum de la col·lecció, que enllaça amb investigadors que fan feina amb el tema que tracta el còmic.

 

f

f

Documents relacionats

Altres pŕgines relacionades

Galeria d'imatges