Safari de biodiversitat al bosc de Bellver

Safari de biodiversitat

Places exhaurides

El Safari de biodiversitat és una experiència de ciència ciutadana per conèixer la biodiversitat que s’amaga al bosc de Bellver, el veritable pulmó verd de Palma i un dels espais més emblemàtics de la ciutat, pels seus valors naturals i culturals.

Apuntau-vos-hi amb els infants! El dissabte, 5 de juny de 2021, coincidint amb el Dia del Medi Ambient, farem una ruta pel bosc de Bellver al mateix temps que ajudarem la comunitat científica de la Universitat de les Illes Balears a documentar les espècies vegetals i animals que hi habiten mitjançant l’aplicació mòbil del projecte Biodibal, la plataforma digital més important sobre la biodiversitat de les Illes Balears.

El Safari de biodiversitat l’organitza la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UIB amb el suport de Biodibal, el grup de recerca en Ecologia Interdisciplinària i l'Ajuntament de Palma. Aquesta activitat s’emmarca en el programa d’actes que la UIB i la resta d’universitats del Grup 9 d’Universitats han organitzat per donar a conèixer la Nit Europea de la Recerca 2021, que es durà a terme el 24 de setembre a més de 370 ciutats europees. A través del projecte Green 9 Night, la UIB ha obtingut finançament de la Unió Europea en el marc de les accions Marie Skłodowska - Curie (MSCA) per dur a terme aquestes activitats, que tenen l’objectiu d’acostar a la societat la tasca dels investigadors.  

Dia i hora

El Safari de biodiversitat serà el dissabte 5 de juny de 2021, en dos torns: de les 10 a les 12 hores i de les 12 a les 14 hores.

Aquesta activitat està destinada a un públic familiar, amb infants a partir de 5 anys. Els infants han d’anar acompanyats d’un adult.

El nombre màxim de participants és de 40 persones i cal apuntar-s’hi enviant un missatge per correu electrònic a l'adreça <culturacientifica@uib.cat> abans de l’1 de juny de 2021. 

Dies abans de l’activitat us enviarem per correu electrònic la ubicació exacta del punt de trobada.

Normativa COVID-19

D’acord amb les normes sanitàries adoptades per la COVID-19, és obligatori que tothom, a partir dels 6 anys, dugui màscara posada. 

Aplicació mòbil

Per participar en aquesta activitat, caldrà que abans us descarregueu al mòbil l’aplicació de Biodibal, que està disponible per a dispositius Android i iOS:

Vídeos explicatius

 

 

 

Aquesta activitat és part d'un projecte finançat pel programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea en virtut de l'acord de subvenció n. 101036041 (G9NIGHT-H2020-MSCA-2020bis)