Nit de la Recerca 2025
Arriba la Nit de la Recerca
Torna l’esdeveniment de divulgació científica més multitudinari d’Europa, que enguany es durà a terme a Palma el divendres 26 de setembre.
La UIB ha organitzat davant l’edifici de l’Autoritat Portuària de Palma itineraris científics, monòlegs, una mostra d’experiments per acostar la ciència a la societat i molt més! T'ho perdràs?
Degusta la Ciència
Una activitat de divulgació científica de la Universitat de les Illes Balears, en col·laboració amb Chefs(in), per a la Nit Europea de la Recerca
Alguna vegada has volgut tastar la ciència? Doncs ara és la teva oportunitat.
Enguany, a la Nit Europea de la Recerca, una de les cites més destacades en l'àmbit de la divulgació científica, s’hi incorpora una nova i estimulant activitat: «Degusta la Ciència!», un sopar de menú degustació únic on fusionarem ciència, cinema i música. La cita és el 26 de setembre, a les 20.30 h, al restaurant L'Àtic de l'hotel Saratoga de Palma. Vuit plats, vuit xerrades, vuit pel·lícules i vuit temes musicals.
L’eix temàtic d’aquesta activitat serà el medi ambient i comptarà amb la participació de vuit científics que oferiran xerrades breus de cinc minuts, sobre les que es construirà cada passa. Així, cadascuna de les intervencions anirà acompanyada de la projecció d’una seqüència cinematogràfica relacionada amb la temàtica tractada, que també inspirarà el plat del menú degustació, al qual s’afegirà una banda sonora que reinterpretarà tot el conjunt. Tot el conjunt generarà una experiència sensorial i intel·lectual única per al públic assistent.
Les minixerrades seran a càrrec dels investigadors de la UIB Daniel Argüeso, Gabriel Jordà, Elena Baraza, Núria Marbà, Enrique Moran, Ivan Murray, Cels García, i Pau de Vílchez; i tractaran temes tan variats com la física de l’atmosfera, el paper dels oceans en el canvi climàtic, l’acumulació de CO₂ i la desertificació.
El menú el preparen els cuiners Juan Pinel (L'Àtic) i Ariadna Salvador (Ninumá), dos integrants de Chefs(in), l'agrupació dels millors xefs de les Illes Balears que posa en valor la gastronomia local des de tots els seus vessants. La música l'interpretarà Gori Matas, integrant i fundador de K12 Trio i un dels pianistes de jazz més talentosos del panorama musical de les Illes Balears, acompanyat pel saxofonista Carles Medina, membre de Bigbabo i Bulbs.
Inscripcions
L’aforament és limitat. El preu és de 15 euros com a compromís i reserva de la plaça. Les inscripcions s'han de fer a través del formulari següent: https://www.chefsins.com/product/degusta-la-ciencia-nit-europea-de-la-recerca-ariadna-salvador-juan-pinel-26-de-setembre-de-2025